Tilstandsrapport sommerhus

Tilstandsrapport på sommerhus

Leder du efter en byggesagkyndig med et tilbud på en tilstandsrapport på dit sommerhus, så er du kommet til det helt rette sted. Her på siden får du råd og vejledning til tilstandsrapport på sommerhus, herunder hvad en tilstandsrapport på sommerhus koster, og hvordan du finder frem til det bedste tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus.

Vil du derfor gerne vide mere om dine muligheder med en tilstandsrapport, herunder priser, hvordan du finder det bedste tilbud, og om den meget fordelagtige ejerskifteforsikring, så kan du med fordel læse med videre her på siden.

Ønsker du allerede nu et tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus, så kan du på 3byggetilbud.dk få tre helt gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport, og hvor alt du skal gøre er, at indsende en anmodning om at få tilbud på en tilstandsrapport, hvorefter du vil modtage din tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus, inden der er gået maksimalt tre arbejdsdage.

Hvad koster en tilstandsrapport på sommerhus

Prisen på et sommerhus vil være på alt mellem 4.000-12.000 kr. inklusiv moms. Den endelige pris vil ikke mindst være afhængig af alderen, størrelsen, og den generelle tilstand på sommerhuset.

For at opnå en billigere pris på en tilstandsrapport på sommerhus, kan det mange gange betale sig, at finde en byggesagkyndig i det lokalområde, hvor dit sommerhus er beliggende. På den måde kan du spare en masse udgifter væk, der ellers ville være forbundet med den lange transport, hvis den byggesagkyndige skal komme langvejs fra.

Vær iøvrigt opmærksom på at de ovenstående priser er et estimat, og at det er svært at sige noget konkret om prisen på en tilstandsrapport, på lige netop dit sommerhus. Du får nemmest og bedst en reel pris på din tilstandsrapport på sommerhus, ved at få et tilbud med pris af en byggesagkyndig.

Ved at finde en byggesagkyndig på 3byggetilbud.dk, får du både et tilbud med pris på din tilstandsrapport på sommerhus, samtidig med at 3byggetilbud.dk vil sørge for, at der bliver fundet byggesagkyndige i lokalområdet, hvor dit sommerhus er beliggende.

Ejerskifteforsikring ved køb og salg af sommerhus

En tilstandsrapport på sommerhus er ikke kun fordelagtig, i forbindelse med at køber og sælger får oplysninger om, hvordan den generelle tilstand sommerhuset er i. Tilstandsrapporten vil dertil også være fordelagtig, da den giver adgang til at tegne en ejerskifteforsikring.

En ejerskifteforsikring giver mulighed for at køber og sælger af et sommerhus, kan opnå beskyttelse mod, at der efter salget og overdragelsen af sommerhuset, viser sig skjulte fejl og mangler på sommerhuset.

Det vil i den forbindelse være tilstandsrapportens opgave, at afdække så mange fejl og mangler på sommerhuset inden salget som muligt, da det herefter kun vil være de fejl og mangler på sommerhuset som ikke fremgår af tilstandsrapporten, der vil være dækket af ejerskifteforsikringen.

Adgangen til at tegne en ejerskifteforsikring følger af huseftersynsordningen, der i første omgang er særligt fordelagtig for sælgeren af sommerhuset. Det skyldes at det er sælger der bærer det økonomiske ansvar, i tilfælde af at der viser sig fejl og mangler på sommerhuset, i 10 år efter sommerhuset er solgt og overdraget til den nye ejer.

Ved at tegne en ejerskifteforsikring kan sælger, og køber, fraskrive sig deres respektive ansvar de normalt bærer, i tilfælde af at der viser sig skjulte fejl og mangler på sommerhus, efter sommerhuset er blevet overdraget til den nye ejer.

Det følger af huseftersynsordningen, der giver adgang til at tegne ejerskifteforsikringen, at der er krav om at der udarbejdes en tilstandsrapport. I tillæg til tilstandsrapporten vil der derudover være krav om, at der også udarbejdes en elinstallationsrapport.

Se mere om ejerskifteforsikringer.

Hvor længe er en tilstandsrapport på sommerhus gyldig

Din tilstandsrapport vil være gyldig i 6 måneder fra den dato, hvor den byggesagkyndige indberetter tilstandsrapporten. Der vil samtidig være en deadline for, hvornår den byggesagkyndige seneste må indberette tilstandsrapporten, efter at have gennemgået sommerhuset. Denne periode er på maksimalt 14 dage.

Når du ikke at få solgt din bolig inden tilstandsrapportens gyldighed udløber efter 6 måneder, vil der være mulighed for, at du kan få fornyet din tilstandsrapport til en lavere pris. Dermed skal du ikke betale den fulde pris, for at få udarbejdet en helt ny tilstandsrapport.

Se mere om gyldigheden på en tilstandsrapport.

Du kan med fordel overveje en førsynsrapport

Har du mistanke om at der kan være fejl og mangler på dit sommerhus, som vil blive afdækket af tilstandsrapporten, kan det være en god ide med en førsynsrapport. Det gælder faktisk uanset om du har mistanke om fejl og mangler, eller om det er bare er for en sikkerheds skyld.

En førsynsrapport er væsentlig billigere end en tilstandsrapport, og selv om den ikke er lige så gennemgribende og omfattende, så vil førsynsrapporten afdække de mest væsentlige og værdiforringende fejl og mangler.

Dette kan være fordelagtigt for dig der vil sælge dit sommerhus, da du på den måde kan få klarhed over, hvilke værdiforringende fejl og mangler der er på dit sommerhus, hvorefter du kan få udbedret disse fejl og mangler, for derigennem at opnå en højere salgspris.

Se mere om førsynsrapporter.

For køber af et sommerhus

Er du køber i forbindelse med et køb og salg af sommerhus, så er der stor fordel ved en tilstandsrapport. Tilstandsrapporten giver nemlig indblik og oplysninger om tilstanden, på det sommerhus du er ved at købe, hvilket kan have afgørende betydning under forhandlingerne.

Det kan dog godt blive lidt byggeteknisk at skulle forstå en tilstandsrapport, og derfor kan du med fordel benytte dig af en byggesagkyndig, til at gennemgå og rådgive dig om tilstandsrapporten. På den måde opnår du en større sikkerhed ved købet af dit nye sommerhus.

Derudover kan den byggesagkyndige bistå dig med hjælp til andre opgaver, der vil være forbundet med dit køb af et nyt sommerhus. Den byggesagkyndige kan eksempelvis hjælpe med at undersøge markedet for potentielle sommerhuse, ligesom den byggesagkyndige kan rådgive om reelle priser på de sommerhuse du har kig på, samt om forsikring og tinglysning af dit nye sommerhus efter købet.

Se mere om køberrådgivning.

Husk at gøre brug af en beskikket byggesagkyndig

Det er vigtigt at være opmærksom på, at for at du kan få en gyldig tilstandsrapport, vil det være nødvendigt at få den udarbejdet af en beskikket byggesagkyndig. En beskikket byggesagkyndig vil have stor byggeteknisk baggrund og uddannelse, og vil dertil have bestået et obligatorisk kursus for byggesagkyndige, inden den byggesagkyndige vil blive endeligt godkendt til at være beskikket byggesagkyndig af Sikkerhedsstyrelsen.

At gøre brug af en beskikket byggesagkyndig er særligt vigtigt i forbindelse med ejerskifteforsikringer, der stilles krav om at der udarbejdes en tilstandsrapport, og at tilstandsrapporten udarbejdes af en beskikket byggesagkyndig.

Se mere om byggesagkyndige.

Sådan får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus

Ønsker du et tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus, så får du det nemmest og hurtigst, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. På 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud på et sommerhus.

Det eneste du skal gøre for at få dine tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus er, at indsende en beskrivelse af den tilstandsrapport du ønsker, og så vil du modtage din tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Du slipper dermed for selv at skulle bruge en masse tid på det opsøgende arbejde, og du får det alt sammen helt gratis og uforpligtende. Derudover opnår du flere andre gode fordele, når du vælger at få dine tilbud gennem 3byggetilbud.dk.

Du vil blandt andet opnå den store økonomisk fordel, at du vil modtage meget billige tilbud på din tilstandsrapport. Der er stor konkurrence mellem de byggesagkyndige, der kæmper om at vinde opgaven med din tilstandsrapport. Derfor vil de mange gange sænke deres priser, i de tilbud de vil afgive.

Derudover medfølger der en entreprisegaranti der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din opgave. Dermed er du økonomisk sikret i tilfælde af, at din tilstandsrapport ikke lever op til de krav der stilles til en tilstandsrapport. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, op på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det:

  1. Gå til 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en opgavebeskrivelse via opgaveformularen
  3. Modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på sommerhus
  4. Vælg det bedste tilbud
  5. Start på din tilstandsrapport med det samme