Tilstandsrapport regler

Tilstandsrapport regler

I forbindelse med køb og salg af en ejerbolig kan en tilstandsrapport have stor betydning, da den kan være medvirkende til, at både køber og sælger opnår en større beskyttelse under handlen.

Der er dog intet lovkrav om at der udarbejdes en tilstandsrapport, og det er derfor ganske frivilligt, om der ønskes at gøre brug af en tilstandsrapport. I praksis vil de fleste købere dog bede om en tilstandsrapport inden købet.

En tilstandsrapport vil dog være et krav såfremt at enten køber eller sælger, ønsker at tegne en såkaldt ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er en stor fordel ved køb og salg af ejerboliger, da den beskytter køber og sælger mod de fejl og mangler som ikke fremgår af tilstandsrapporten, og som dækker på fejl og mangler, der viser sig efter boligen er overdraget til den nye ejer.

Dertil stilles der krav til de personer der udarbejder tilstandsrapporten, da de ikke er enhver der kan udarbejde gyldige tilstandsrapporter. For at kunne udarbejde en gyldig tilstandsrapport kræver det, at personen der udarbejder tilstandsrapporten er en autoriseret byggesagkyndig.

Du kan se mere om tilstandsrapport regler her på siden, eller få et tilbud på din tilstandsrapport allerede. Ønsker du et tilbud på din tilstandsrapport, så anbefaler vi at du får tre helt gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk.

Huseftersynsordningen

Huseftersynsordningen er en ordning der har til hensigt, at beskytte køber og sælger i forbindelse med køb og salg af en ejerbolig. Måden hvorpå huseftersynsordningen yder beskyttelse er ved, at give adgang til at der tegnes en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikringen giver forsikring i tilfælde af, at der viser sig skjulte fejl og mangler på boligen, efter at boligen er blevet købt, solgt og overdraget til den nye ejer.

For at kunne tegne en ejerskifteforsikring stilles der krav om, at der udarbejdes både en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Det vil herefter udelukkende være fejl og mangler der ikke fremgår af disse rapporter, såkaldte skjulte fejl og mangler, der vil være dækket af ejerskifteforsikringen.

Se mere om huseftersynsordningen.

Byggesagkyndig

En byggesagkyndig skal for at kunne udarbejde en gyldig tilstandsrapport, være godkendt, autoriseret og beskikket af Sikkerhedsstyrelsen. Der stilles krav om at den byggesagkyndig skal have stor uddannelsesmæssige baggrund, og vil ofte være enten arkitekter, bygningskonstruktører eller anden inden for den byggetekniske branche.

Derudover vil de byggesagkyndige også have erhvervsmæssig erfaring, hvor der blandt andet stilles krav om minimum 5 års erhvervserfaring, inden for de seneste 10 år. Endeligt skal den byggesagkyndige bestå et obligatorisk kursus hos Sikkerhedsstyrelsen, før den byggesagkyndige vil blive godkendt og autoriseret som beskikket byggesagkyndig.

Se mere om byggesagkyndige.

Få et tilbud på en tilstandsrapport

Har du brug for en tilstandsrapport og leder du som følge deraf efter en byggesagkyndig, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Der er flere gode grunde til at vi anbefaler 3byggetilbud.dk.

På 3byggetilbud.dk vil du blandt andet få meget prisvenlige tilbud på en tilstandsrapport, hvilket skyldes den store konkurrence der er mellem de byggesagkyndige om at vinde din opgave, samt en medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Alt du skal gøre for at modtage dine tilbud er, at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage dine tre tilbud inden for tre arbejdsdage. Du slipper altså også for alt besværet ved det opsøgende arbejde, og du får det alt sammen helt gratis og uforpligtende.

Sådan gør du:

  1. Benyt opgaveformularen på 3byggetilbud.dk og indsend en opgavebeskrivelse
  2. Modtage tre gratis, uforpligtende og meget prisvenlige tilbud på en tilstandsrapport på kun tre dage
  3. Accepter dit foretrukne tilbud og start med det samme