Tilstandsrapport enfamiliehus

Tilstandsrapport på enfamiliehus

Skal du have en tilstandsrapport på enfamiliehus, så gælder der de normale regler om tilstandsrapporter, herunder ved køb og salg af ejerboliger, huseftersynsordningen og ejerskifteforsikringer.

En tilstandsrapport er ikke lovpligtig at få udarbejdet, men vil særligt ved køb og salg af boligen, være meget fordelagtigt for både køber og sælger, at få udarbejdet en tilstandsrapport. Dertil er tilstandsrapporten en forudsætning og et krav for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en tilstandsrapport på enfamiliehus, herunder hvad den koster, og hvordan du finder det bedste tilbud på en tilstandsrapport på enfamiliehus, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får råd og vejledning til din tilstandsrapport.

Ønsker du allerede nu et tilbud på din tilstandsrapport på enfamiliehus, så anbefaler vi at du benytter dig af 3byggetilbud.dk, hvor du får tre gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport på enfamiliehus.

Hvad koster en tilstandsrapport på enfamiliehus

En tilstandsrapport på enfamiliehus koster normalvis mellem 4.000-12.000 kr. inklusiv moms. Den endelige pris vil blandt andet afhænge af størrelsen, alderen og den generelle tilstand på huset.

Dertil kan det være en fordel at benytte en byggesagkyndig i det lokalområde hvor du bor, da du på den måde kan spare de udgifter, der ellers ville være forbundet med, at den byggesagkyndige ville have en længere transport til og fra opgaven.

Tilstandsrapport og ejerskifteforsikring

Ved køb og salg af enfamiliehuse er der mulighed for, at både køber og sælger kan tegne en ejerskifteforsikring. Dette er meget fordelagtigt, da en ejerskifteforsikring dækker i tilfælde af, at der viser sig skjulte fejl og mangler efter overdragelsen af huset til den nye ejer.

For at tegne en ejerskifteforsikring er der krav om, at der udarbejdes en tilstandsrapport. Det vil herefter udelukkende være de fejl og mangler på huset, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, der vil være dækket af ejerskifteforsikringen.

Bemærk dertil at der i tillæg til kravet om en tilstandsrapport, også stilles krav om, at der udarbejdes en elinstallationsrapport. Vi anbefaler at du undersøger dine muligheder for en ejerskifteforsikring nærmere, uanset om du er køber eller sælger af et enfamiliehus.

Se mere om ejerskifteforsikringer.

Husk du skal benytte dig af en beskikket byggesagkyndig

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis du skal bruge din tilstandsrapport i forbindelse med en ejerskifteforsikring, at det er nødvendigt, at få din tilstandsrapport udarbejdet af en beskikket byggesagkyndig.

Inden du vælger den byggesagkyndige der udarbejder din tilstandsrapport, er det altså meget vigtigt, at du sikrer dig det er en beskikket byggesagkyndig, hvis du skal bruge din tilstandsrapport til en ejerskifteforsikring.

Se mere om byggesagkyndige.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på 3byggetilbud.dk

Du kan hurtigt og nemt få tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport, ved at indsende en gratis opgavebeskrivelse til 3byggetilbud.dk, hvorefter du inden for kun tre arbejdsdage, vil modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport.

Der er gode fordele i at finde din byggesagkyndige gennem 3byggetilbud.dk, da du blandt andet vil modtage meget prisvenlige tilbud på din tilstandsrapport. Det hænger sammen med den store konkurrence der er om at vinde din opgave, og som ofte vil føre til lavere priser, og andre gode fordele i de tilbud du modtager.

Du vil derudover også være økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din tilstandsrapport. Entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan gør du:

  1. Benyt den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk og indsend en beskrivelse af din opgave
  2. Modtag tre uforpligtende og billige tilbud på en tilstandsrapport på kun tre arbejdsdage
  3. Vælg dit foretrukne tilbud og start på din tilstandsrapport med det samme