Ejerskifteforsikring pris

Ejerskifteforsikring pris – information om priser og fordele ved en ejerskifteforsikring

Muligheden for at tegne en ejerskifteforsikring følger af huseftersynsordningen, der er en ordning der har til formål at give sælger og køber beskyttelse mod skjulte fejl og mangler, ved køb og salg af en fast ejendom.

Som sælger er huseftersynsordningen særligt afgørende, da sælger bærer det økonomiske ansvar for skjulte fejl og mangler på den solgte bolig, i 10 år efter sælger har solgt og overdraget boligen. Huseftersynsordningen giver nemlig adgang til sælger til at tegne en ejerskifteforsikring, der netop har til formål at beskytte mod skjulte fejl og mangler.

Ved at tegne en ejerskifteforsikring kan du som sælger altså fraskrive dig det økonomiske ansvar, du som sælger ellers ville bære i en periode på 10 år efter du har solgt din bolig. For at kunne tegne en ejerskifteforsikring følger det af huseftersynsordningen, at der skal udarbejdes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Står du overfor et salg af din bolig bør du altså kraftigt overveje, om du ikke bør tegne dig en ejerskifteforsikring. Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at tegne en ejerskifteforsikring, kan du med fordel læse med her på siden, hvor du finder en masse brugbar information om ejerskifteforsikringer, huseftersynsordningen, tilstandsrapporter, elinstallationsrapporter, herunder information om priser og fordele.

Ønsker du allerede på nuværende tidspunkt et tilbud på en ejerskifteforsikring, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Hvad koster en ejerskifteforsikring

Prisen på en ejerskifteforsikring varierer utroligt meget, og kan koste fra alt mellem 10.000 kr. og op over 100.000 kr. Normalvis vil prisen være et sted mellem 10.000-50.000 kr.

Der er nemlig mange forhold og faktorer der spiller ind på prisen, hvor blandt andet husets størrelse og alder har afgørende betydning, og det samme kan siges om de oplysninger der fremgår i husets tilstandsrapport og elinstallationsrapport.

Bemærk at ovenstående priser er vejledende markedspriser, og at de derfor er forbundet med usikkerhed. Dertil er det svært at sige noget om prisen på en ejerskifteforsikring, uden at have information og oplysninger om den bolig der skal tegnes forsikring på.

Ønsker du derfor et mere reelt prisestimat på en ejerskifteforsikring, så er det nemmest at få et decideret tilbud med pris. Du får nemmest og hurtigst tre helt gratis og uforpligtende tilbud, ved at indsende en beskrivelse af din opgave på 3byggetilbud.dk, hvorefter du vil modtage din tre tilbud med pris på en ejerskifteforsikring inden for tre arbejdsdage.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at benytte den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk til at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine tre uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring inden for kun tre arbejdsdage.

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk:

 • Det er nemt, hurtigt og helt gratis at indsende en beskrivelse af din opgave
 • Du slipper for selv at skulle finde frem et tilbud på en ejerskifteforsikring
 • Du modtager tre uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring
 • Du er økonomisk sikret ved fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti

Hvad er en ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring er en mulighed for køber og sælger af en bolig, at sikre sig økonomisk mod skjulte fejl og mangler på boligen, som ikke fremgår af tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Adgangen til for køber og sælger af en bolig at tegne en ejerskifteforsikring, følger af den såkaldte huseftersynsordning. Af huseftersynsordningen følger det, at for at få adgang til at tegne en ejerskifteforsikring, så skal der først udarbejdes en tilstandsrapport af en bygningssagkyndig, samt en elinstallationsrapport af en autoriseret elinstallatør.

Huseftersynsordningen

Huseftersynsordningen er en forlængelse af loven om forbrugersikkerhed ved køb og salg af fast ejendom, der har til formål at beskytte mod skjulte fejl og mangler i boligen der ikke fremgår af tilstandsrapporten eller af elinstallationsrapporten.

Via huseftersynsordningen gives der adgang til at tegne en ejerskifteforsikring, der som nævnt ovenfor, er særligt afgørende for sælger, da det er sælgeren af en bolig der bærer det økonomiske ansvar for de skjulte fejl og mangler.

Som krav for at tegne en ejerskifteforsikring skal der udarbejdes både en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport, der har til formål at afdække og oplyse om skader, fejl og mangler på en bolig.

Se mere om huseftersynsordningen.

Tilstandsrapport

I tilstandsrapporten skal der oplyses om skader og mulige skader på bolig, der blandt andet skal indeholde oplysninger om utætheder, brud, ødelæggelser, defekter og andet, på gulv, tag, facader og andre bygningsdele.

Tilstandsrapporten er derfor brugbar for både køber og sælger, da køber kan bruge oplysningerne i tilstandsrapporten til at få overblik over hvad der reelt set købes, mens tilstandsrapporten er en forudsætning for både køber og sælger, før at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Se mere om tilstandsrapporter.

Elinstallationsrapport

Elinstallationsrapporten tjener samme formål som tilstandsrapporten, da elinstallationsrapporten og har til formål at give overblik og oplyse om væsentlige fejl og mangler. Dog vil elinstallationsrapporten udelukkende indeholde oplysninger om en bygning eller en boligs elinstallationer.

På samme måde som ved en tilstandsrapport, er en elinstallationsrapport brugbar for både køber og sælger. Køber kan få overblik over hvad der reelt set købes, mens elinstallationsrapporten er en forudsætning for både køber og sælger, før at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Se mere om elinstallationsrapporter.

Førsynsrapport

Der kan være god grund til at overveje et indledende førsyn af din bolig, da du på den måde kan få et overblik over væsentlige skader, fejl og mangler, inden du bestiller en fuld tilstandsrapport. Det kan der være gode økonomiske fordele i, da du potentielt slipper for at betale for flere tilstandsrapporter.

Se mere om førsynsrapporter.

Hvad dækker en ejerskifteforsikring

En ejerskifteforsikring dækker de skjulte skader, fejl og mangler, det vil sige, at ejerskifteforsikringen dækker de skader, fejl og mangler som ikke fremgår af tilstandsrapporten og af elinstallationsrapporten.

Det er da også netop på denne baggrund, at det er nødvendigt og en forudsætning for at få en ejerskifteforsikring, at der først udarbejdes en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

En ejerskifteforsikring dækker blandt andet følgende skjulte fejl og mangler:

 • Værdiforringende skader
 • Manglende bygningsdele
 • Farlige forhold ved bygning med risiko for personskader
 • El- og VVS-installationer der ikke er lovlige eller som ikke fungerer korrekt
 • Andre skjulte skader, fejl og mangler

Hvad dækker en ejerskifteforsikring ikke:

 • Skader der er opstået efter du har købt eller solgt boligen
 • Skader du kendte til
 • Skader der må forventes i en bolig af samme type og alder

Sådan finder du den bedste ejerskifteforsikring

Du finder nemmest den bedste ejerskifteforsikring, ved at indhente flere tilbud fra forskellige virksomheder. På den måde kan du nemlig sammenligne de enkelte tilbud, på alt lige fra priser til andre gode fordele.

Derudover kan du med fordel undersøge de enkelte virksomheder nærmere, herunder for at se nærmere på anmeldelser og andre forhold, der kan give en indikation af, hvor gode og troværdige virksomhederne er.

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring på 3byggetilbud.dk, som du herefter kan sammenligne for at finde frem til den bedste ejerskifteforsikring.

Alt du skal gøre er at benytte den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk, og så vil du modtage din tre tilbud på en billig ejerskifteforsikring inden for kun tre arbejdsdage – som sagt helt gratis og uforpligtende.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring

Det er nemt, hurtigt og helt gratis at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, hvorefter du på kun tre arbejdsdage vil modtage tre uforpligtende tilbud på en billig ejerskifteforsikring. De tre tilbud du modtager kan du med fordel sammenligne, for at finde frem til den bedste ejerskifteforsikring for dig.

Ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde en ejerskifteforsikring, opnår du flere gode økonomiske fordele. For det første er det helt gratis, og du sparer en masse tid ved ikke selv at skulle finde frem til et tilbud på en ejerskifteforsikring.

For det andet vil de tilbud du modtager ofte være meget prisvenlige og fordelagtige, hvilket skyldes den store konkurrence der er om at vinde din opgave.