Tilstandsrapport landejendom

Tilstandsrapport på landejendom

Skal du bruge en tilstandsrapport på landejendom, er du kommet til det helt rigtige sted. Her på siden får du viden om tilstandsrapporter på landejendomme, herunder om priser, fordele og hvordan du finder frem, til det bedste tilbud på en tilstandsrapport på landejendom.

Vil du derfor gerne vide mere om dine muligheder med en tilstandsrapport på landejendom, herunder om priser, fordele, og hvordan du finder de bedste tilbud, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får alt den information du har brug for.

Vil du allerede på nuværende tidspunkt have et tilbud på en tilstandsrapport på landejendom, så får du nemmest og hurtigst et tilbud, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. På 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport på landejendom, og det eneste det kræver er, at du indsender en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud, inden for kun tre arbejdsdage.

Hvad koster en tilstandsrapport på landejendom

Prisen på en tilstandsrapport på landejendom kan være meget forskellige, og vil først og fremmest afhænge af, hvor stor landejendommen er, hvor gammel den er, og hvordan den generelle tilstand og forfatning landejendommen er i. Som regel vil prisen være i omegnen af 4.000-12.000 kr. alt afhængig af ovenstående og andre faktorer.

Det kan derudover også være en faktor på prisen, hvor langt den byggesagkyndige der udarbejdet tilstandsrapporten, skal rejse for at komme til og fra den landejendom, der skal udarbejdes en tilstandsrapport på.

Det kan derfor mange gange betale sig at finde en byggesagkyndig, der befinder sig tæt på det område, hvor din landejendom er beliggende. På den måde kan du spare en masse udgifter der ellers ville være forbundet med, at den byggesagkyndige har en længere transport og rejse.

Vi gør dertil opmærksom på at ovenstående priser er vejledende, og at det kan være svært at sige noget præcist om, hvor meget en tilstandsrapport vil koste, på lige netop din landejendom. For at få en reel pris på en tilstandsrapport på din egen landejendom, så får du nemmest en pris ved at få et tilbud af en byggesagkyndig.

Ved at få et tilbud på en tilstandsrapport på landejendom på 3byggetilbud.dk, kan du både få en reel pris på din tilstandsrapport, samtidig med at 3byggetilbud.dk, vil sikre at du får tilbud fra byggesagkyndige, der befinder sig tæt ved det område, hvor din landejendom er beliggende. Bedst af alt så får du dine tre tilbud på en tilstandsrapport på landejendom, ganske gratis gratis og uforpligtende.

Ejerskifteforsikring ved køb og salg af landejendom

Ved at få udarbejdet en tilstandsrapport på landejendom, bliver det ved køb og salg af landejendommen muligt, for både køber og sælger at tegne en ejerkifteforsikring. En ejerskifteforsikring er en stor fordel, da den dækker i tilfælde af, at der efter salget og overdragelsen, viser sig skjulte fejl og mangler på landejendommen.

Dette er i første omgang til umiddelbar fordel for sælgeren, da det er sælger der i 10 år efter salget og overdragelsen, bærer det økonomiske ansvar for landejendommens tilstand. Ved at tegne en ejerskifteforsikring bliver det muligt for sælger, og på sigt køber, at fraskrive sig dette økonomiske ansvar for landejendommens tilstand efter overdragelsen til den nye ejer.

Adgangen til at tegne en ejerskifteforsikring følger af huseftersynsordningen, og er en forlængelse af loven om forbrugerbeskyttelse ved køb og salg af fast ejendom. Af huseftersynsordninger følger det, at der er krav om at få udarbejdet en tilstandsrapport, inden der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Det vil ved en ejerskifteforsikring være tilstandsrapporten der lægges til grund, i forhold til hvad der dækkes af ejerskifteforsikringen. Det vil således kun være de fejl og mangler, der ikke fremgår af tilstandsrapporten, de såkaldte skjulte fejl og mangler, der vil være dækket af ejerskifteforsikringen.

I tillæg til kravet om at der udarbejdes en tilstandsrapport, stilles der tillige krav til, at der også udarbejdes en elinstallationsrapport. For at tegne en ejerskifteforsikring vil det altså være nødvendigt, både at få udarbejdet en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Hvor længe er en tilstandsrapport på landejendom gyldig

Din tilstandsrapport på landejendom vil være gyldig i 6 måneder. Tilstandsrapporten vil dog ikke være gyldig fra den dag, hvor den byggesagkyndige udarbejder tilstandsrapporten. Det vil først være når den byggesagkyndig indberetter tilstandsrapporten, at tilstandsrapporten anses for værende gyldig.

Fra den byggesagkyndige gennemgår din landejendom, og udarbejder tilstandsrapporten, er der krav til den byggesagkyndige om, at der ikke må gå mere end 14 dage, fra tilstandsrapporten udarbejdes, og til tilstandsrapporten indberettes.

Når du ikke at sælge din landejendom inden for perioden på 6 måneder, og er gyldigheden på din tilstandsrapport derfor udløbet, så har du mulighed for at få lavet en ny tilstandsrapport, der dog kommer med en væsentlig lavere pris.

Se mere om gyldigheden på tilstandsrapporter.

Der kan være fordel i en førsynsrapport

Inden du betaler for en dyr tilstandsrapport kan der være god ide i, at undersøge mulighederne og fordele ved, at få udarbejdet en førsynsrapport. Det gælder især i tilfælde hvor, du har en begrundet mistanke om, at der er væsentlige og værdiforringende fejl og mangler på din landejendom.

Ved at få en førsynsrapport kan du få afdækket de væsentligste og mest værdiforringende fejl og mangler, og kan derefter udbedre disse fejl og mangler inden salget. Efter at have udbedret de væsentlige og værdiforringende fejl og mangler, kan du få udarbejdet en endelige tilstandsrapport på din landejendom.

Ved at få en førsynsrapport skal du altså ikke betale for en dyr tilstandsrapport, for efterfølgende at udbedre de væsentlige og værdiforringende fejl og mangler, for i sidste ende at få lavet endnu en dyr tilstandsrapport. En førsynsrapport er meget billigere end en tilstandsrapport, og kan derfor spare dig for mange penge under de rette omstændigheder.

Se mere om førsynsrapporter.

For køber af en landejendom

Er du køber af en landejendom vil en tilstandsrapport være med fordelagtig, da den giver indblik og oplysninger om den landejendom du gerne vil købe, herunder om du køber til den rigtige pris, og om der vil være udgifter forbundet med renovering i fremtiden, og i så fald hvor mange.

En tilstandsrapport kan dog godt være en byggeteknisk affære at gennemgå, og derfor kan det være en fordel, at få en byggesagkyndig til at gennemgå den med dig. Dertil kan den byggesagkyndige være behjælpelig med andre ting under din købsproces, blandt andet med rådgivning om forsikring og tinglysning.

Se mere om køberrådgivning.

Husk at gøre brug af en beskikket byggesagkyndig

Det er vigtigt at du er opmærksom på om den byggesagkyndig du benytter dig af, er en beskikket byggesagkyndig af Sikkerhedsstyrelsen. Er det ikke en beskikket byggesagkyndig, vil det ikke være muligt at få en gyldig tilstandsrapport.

Har du ikke en gyldig tilstandsrapport vil du blandt andet ikke kunne tegne en ejerskifteforsikring, da der stilles krav om en gyldig tilstandsrapport, og du må dertil forvente en større risiko for, at din tilstandsrapport vil indeholde fejl, mangler og ufyldestgørende oplysninger.

Se mere om byggesagkyndige.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en byggesagkyndig på 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt finde en byggesagkyndig på 3byggetilbud.dk, der vil stå parat med et tilbud på en tilstandsrapport på landejendom. Du får faktisk hele tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport, og hvor det eneste du skal gøre er, at indsende en beskrivelse af den tilstandsrapport du ønsker et tilbud på.

Herefter vil 3byggetilbud.dk påtage sig ansvaret med, at finde tre byggesagkyndige med tilbud på en tilstandsrapport på landejendom, alt sammen på kun tre dage og som sagt helt gratis.

Derudover opnår du flere andre gode fordele, når du vælger at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Blandt andet vil du modtage meget prisvenlige tilbud på tilstandsrapporter, hvilket hænger sammen med den store konkurrence om at vinde din opgave.

Når du accepterer et tilbud du har modtaget gennem 3byggetilbud.dk, vil du også opnå en økonomisk sikkerhed for, at din tilstandsrapport lever op til de krav der stilles til tilstandsrapporter. Således dækker entreprisegarantien i tilfælde af fejl og mangler på din tilstandsrapport, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt får du tre gratis og uforpligtende tilbud:

  • Indsend en beskrivelse af den tilstandsrapport du ønsker
  • Modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din tilstandsrapport
  • Vælg det bedste tilbud på en tilstandsrapport og kom i gang med det samme