Skimmelsvamp test

Skimmelsvamp test

Har du mistanke om at der er skimmelsvamp i din bygning eller en bolig, bør du straks få undersøgt din mistanke nærmere ved hjælp af en skimmelsvamp test. I værste tilfælde kan skimmelsvamp nemlig føre til sygdom for beboerne, og skimmelsvamp vil samtidig være et meget værdiforringende forhold i din bygning eller boligs salgsværdi.

Der er mulighed for at du selv kan foretage en skimmelsvamp test, men vi anbefaler at du overlader opgaven til et professionelt firma. Det kan mange gange være svært at konstatere skimmelsvamp, hvilket eksempelvis gælder ved lukkede konstruktioner, og derfor vil det i de fleste tilfælde være bedst at overlade opgaven til professionelle fagfolk.

Ønsker du et tilbud på en skimmelsvamp test, så kan du med fordel få tre helt gratis og uforpligtende tilbud på en skimmelsvamp test på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil du modtage dine tre gratis og uforpligtende tilbud på en skimmelsvamp test inden for kun tre arbejdsdage.

Symptomer på skimmelsvamp

Når skimmelsvamp spreder sig har den nogle generelle karakteristika, som det kan være en stor fordel at være opmærksom på. Jo hurtigere du opdager skimmelsvamp, jo mere tid har du til at bekæmpe den, og kan med lidt held nå at opdage skimmelsvampen inden den har spredt sig for meget.

Du kan blandt andet kende skimmelsvamp på de mørke pletter og plamager der dannes, og ofte vil kunne ses langs revner, sprækker, fuger, sammenføjninger og lignende. Dertil vil der ofte være en meget genkendelig lugt af råd og mug. Har din bygning eller hus historie med vand- og fugtskader, kan dette også give anledning til begrundet mistanke om, at der kan være forekomster af skimmelsvamp i din bygning eller bolig.

Der vil dog være mange tilfælde hvor skimmelsvampen vil være skjult i bygningskonstruktionen, og du vil derfor først opdage den når den rammer dit helbred. Vær derfor opmærksom på om du i en periode har oplevet symptomer som hovedpine, tørre luftveje, træthed med mere. Det kan nemlig være klare tegn på, at der er skimmelsvamp i din bygning eller bolig.

Sådan foretages en skimmelsvamp test

Der findes flere forskellige måder hvorpå du kan foretage en skimmelsvamp test, men vi anbefaler at du benytter dig af en af de metoder, som Teknologisk Institut selv anbefaler. Du kan med fordel benytte dig af flere metoder på en gang, for at få det bedste og mest sikre resultat. De metoder som Teknologisk Institut anbefaler til at foretage en skimmelsvamp test er som følger:

  1. Skimmelsvamp test med luftmåling
  2. Skimmelsvamp test med Mycometer
  3. Skimmelsvamp test med aftryksplader
  4. Skimmelsvamp test med DNA

Skimmelsvamp test med luftmåling

Når der testes efter skimmelsvamp med en luftmåling, måles antallet af sporer fra skimmelsvampen i luften. Dette er relevant da det er disse sporer fra skimmelsvamp, som beboerne vil inhalere og udsat for.

Selve testen foretage luftgennemstrømningsapparat, der gør det muligt at spore antallet af forskellige skimmelsvampe, ved hjælp af såkaldte dyrkningsplader. Da skimmelsvamp er naturligt forekommende i luften, bør denne test dog aldrig stå alene. Det vil være nødvendigt også at foretage testen udendørs, for at sammenligne forekomsten af skimmelsvamp der findes indendørs og udendørs.

Er der flere typer skimmelsvamp indendørs end udendørs, og er flere af disse typer særligt forekommende i bygninger, så er der klare tegn på at din bygning eller bolig er ramt af skimmelsvamp. Du bør i sådanne tilfælde få undersøgt problemet nærmere.

Skimmelsvamp test med Mycometer

Vil du selv stå for at teste din bolig for skimmelsvamp, så er en Mycometer-test en meget nem måde, at foretage en skimmelsvamp test på. Ved en Mycometer-test køres en steril vatpind henover overfladen der mistænkes for at indeholde skimmelsvamp, som herefter testes på stedet ved en registrering af enzymer fra skimmelsvampe.

Mycometer-testen er dog afhængig af at du har tørt på en overflade, hvor du har en klar mistanke om at der findes skimmelsvamp, da den ellers ikke vil give udslag. Du bør heller ikke teste steder hvor der er meget støvet, da naturligt forekommende sporer af skimmelsvamp i luften vil lægge sig i støvet, hvilket gør at testen vil give et misvisende positivt resultat.

Skimmelsvamp test med aftryksplader

Når der foretages en skimmelsvamp test med aftryksplader, vil der benyttes specielle vækstplader, som giver god mulighed for at skimmelsvamp kan vækste på. Disse vækstplader trykkes mod de overflader, hvor der er en mistanke om at der er forekomst af skimmelsvamp. Samtidig foretages der en kontrol på en overflade, hvor der ikke er mistanke om at der er forekomst af skimmelsvamp.

Aftrykspladerne sendes efterfølgende til et labaratorie for videre test. Ved at få testet resultaterne på et laboratorie, gives der meget større vished om hvilke typer skimmelsvamp der er forekomst af, herunder hvor de vokser, hvilket kan gøre det nemmere at lede efter skimmelsvampen efterfølgende.

Når professionelle fagfolk foretager test af skimmelsvamp, så vil det i de fleste tilfælde være ved hjælp af aftryksplader, som de efterfølgende sender ind til et laboratorie for videre undersøgelse. Derudover vil en professionel fagmand ofte lave kontrolundersøgelser ved hjælp af en Mycometer-test.

Skimmelsvamp test med DNA

En skimmelsvamp test med DNA ligner på mange måder Mycometer-testen, da der også her skal bruges en steril vatpind, til at opsamle støv inde fra din bygning eller boligen. Vatpinden vil på samme måde som ved Mycometer-testen, efterfølgende blive undersøgt nærmere.

Forskellen ligger i at du ved en DNA-test sender vatpinden ind til videre undersøgelse, hvilket har den fordel, at du får langt bedre viden om den skimmelsvamp din bygning eller bolig er udsat for. Du får dermed nemmere ved at bekæmpe skimmelsvampen efterfølgende, sammenlignet med en Mycometer-test.

Hvilken metode er den bedste til at foretage en skimmelsvamp test

Den mest sikre måde at fastslå om der er forekomst af skimmelsvamp i din bygning eller bolig, er ved at få foretaget en skimmelsvamp test med aftryksplader, der efterfølgende sendes til videre undersøgelse på et laboratorie. Det er denne metode der oftest benyttes af fagfolk.

Dertil vil professionelle fagfolk benytte en Mycometer-test som indledende kontrol, herunder DNA-test, mens det kun er meget sjældent at der foretages skimmelsvamp test med en luftmåling. Det skyldes at skimmelsvamp test med luftmåling ofte vil give et usikkert resultat.

Få at opnå det mest sikre resultat på din skimmelsvamp test, så anbefaler vi at du benytter dig af en professionel fagmand. Du finder nemmest en professionel fagmand ved at få tre gratis og uforpligtende tilbud på en skimmelsvamp test hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en skimmelsvamp test på 3byggetilbud.dk

Du kan nemt og hurtigt benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, til at indsende en gratis beskrivelse af din opgave. Herefter vil du inden for tre arbejdsdage modtage tre uforpligtende tilbud på en skimmelsvamp test. Du sparer altså en masse tid, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde, og du får som sagt alt sammen helt gratis.

Når du benytter dig af 3byggetilbud.dk til at modtage et tilbud på en skimmelsvamp test, så vil du ofte modtage meget prisvenlige og fordelagtige tilbud. Det skyldes at håndværkerne der afgiver tilbud på din opgave, ved at de er i hård konkurrence med andre håndværkere, hvilket mange gange vil føre til lavere priser, og andre gode fordele i de tilbud de afgiver.

Ved at acceptere et tilbud på din opgave gennem 3byggetilbud.dk, vil du dertil opnå den klare økonomiske fordel, at du vil være sikret mod fejl og mangler med den medfølgende entreprisegaranti. Entreprisegarantien dækker på fejl og mangler på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det at få tre gratis og uforpligtende tilbud:

  1. Benyt opgaveformularen på 3byggetilbud.dk til at indsende en gratis opgavebeskrivelse
  2. Modtag tre uforpligtende tilbud på kun tre arbejdsdage
  3. Accepter dit foretrukne tilbud og så er du i gang