Elinstallationsrapport pris

Elinstallationsrapport – information om priser og fordele ved en elinstallationsrapport

Står du overfor et salg af din bolig og skal du i den forbindelse have en ejerskifteforsikring, så er det nødvendigt først at få udarbejdet en elinstallationsrapport. En elinstallationsrapport, sammen med en tilstandsrapport, udgør nemlig de to dele af huseftersynsordningen. Det er gennem huseftersynsordningen at der gives adgang til at tegne en ejerskifteforsikring.

En ejerskifteforsikring har til formål at beskytte både sælger og køber af fast ejendom, mod skjulte skader, fejl og mangler. I den forbindelse er det henholdsvis elinstallationsrapporten, samt tilstandsrapportens, opgave at indberette og oplyse om skader, fejl og mangler på en bygning eller en bolig.

Dette er fordelagtigt for både køber og sælger, da køber kan få indsigt i hvad det er der reelt købes, mens det for både køber og særlig for sælger, har afgørende betydning i forhold til det økonomiske skader i tilfælde af skjulte skader, fejl og mangler.

Det er nemlig sælger af en bolig der bærer det økonomiske ansvar for tilstanden på en ejerbolig, i en periode på 10 år efter boligen er solgt. For at beskytte sælger mod dette, giver huseftersynsordningen adgang for sælger, samt for køber, at tegne en ejerskifteforsikring, der netop har til formål at yde økonomisk beskyttelse i tilfælde af skjulte skader, fejl og mangler på boligen.

Mangler du i forbindelse med salget af din egen bolig at få udarbejdet en elinstallationsrapport, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på en elinstallationsrapport på 3byggetilbud.dk.

Hvad koster en elinstallationsrapport

En elinstallationsrapport vil gennemsnitligt koste i omegnen af 2.000 kr. Prisen vil dog afhænge af flere forskellige forhold og faktorer, hvor det ikke mindst er bygningen eller boligens størrelse og alder, der vil være afgørende for den endelige pris. Afhængig af diverse forhold koster en elinstallationsrapport i omegnen af 1.500-3.000 kr.

Hvad bruges en elinstallationsrapport til

En elinstallationsrapport har ført og fremmest det formål, at give oplysninger om væsentlige fejl og mangler i en bygning eller en boligs elinstallationer. Det inkluderer blandt andet eltavler, fejlstrømsafbrydere, stikprøvekontroller, lavvoltsinstallationer, beskyttende dele med mere.

Oplysningerne der vil fremgå af elinstallationsrapporten vil gøre det nemmere for køber, at få indsigt og overblik over forfatningen på en bygning eller en boligs elinstallationer, hvilket vil have afgørende indflydelse på den endelige købspris. Dertil er en elinstallationsrapport en forudsætning for, at sælger og køber kan tegne en ejerskifteforsikring.

En elinstallationsrapport er en forudsætning for en ejerskifteforsikring

Før at du som køber eller sælger af en bolig kan tegne en ejerskifteforsikring, så er det en nødvendighed og en forudsætning at der først udarbejdes en elinstallationsrapport. Dette følger af huseftersynsordningen, der tillige stiller krav om at der udarbejdes en tilstandsrapport.

Se mere om ejerskifteforsikringer.

Tilstandsrapport

Af huseftersynsordningen følger det, at der i tillæg til kravet om en elinstallationsrapport, også stilles krav om at der udarbejdes en tilstandsrapport, før at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Hvor elinstallationsrapporten har til formål at oplyse om en bygning eller en boligs elinstallationer, så har tilstandsrapporten til formål at oplyse om en bygning eller en boligs generelle tilstand. I tilstandsrapporten skal der således fremgå oplysninger om ødelæggelser, skader, brud, utætheder, revner og andre defekter, på gulve, tag, facader og andre bygningsdele.

Det er ikke alle og enhver der kan udarbejde en gyldig tilstandsrapport, da den der står for at udarbejde tilstandsrapporten, skal være godkendt og beskikket af Sikkerhedsstyrelsen. For at blive beskikket og godkendt bygningssagkyndig, kræver det uddannelse og erfaring inden for det byggetekniske område. På den måde er du altid sikret stor ekspertise, når den bygningssagkyndige gennemgår din bygning eller bolig.

Se mere om tilstandsrapporter.

Hvem kan lave en elinstallationsrapport

På samme måde som ved tilstandsrapporter, så er det ikke alle og enhver den kan stå for at udarbejde en elinstallationsrapport. Det gælder nemlig også for elinstallationsrapporter, at de skal udarbejdes af autoriserede elinstallatører, der er godkendt og beskikket af Sikkerhedsstyrelsen.

Skal du have udarbejdet en elinstallationsrapport, og leder du i den forbindelse efter en autoriseret, godkendt og beskikket elinstallatør, så finder du nemmest frem til det du søger, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. Ved at indsende en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk, vil du nemlig modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på en elinstallationsrapport.

Skal du bruge din elinstallationsrapport i forbindelse med en ejerskifteforsikring, og mangler du i den forbindelse også en tilstandsrapport, så kan du med fordel få et samlet tilbud på begge rapporter. På den måde vil du nemlig kunne spare gode penge, der mange gange kan løbe op i flere tusinde kroner.

Sådan får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på en elinstallationsrapport

Du kan nemt og hurtigt få tre helt gratis og uforpligtende tilbud, ved at indsende en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen på 3byggetilbud.dk. Så snart 3byggetilbud.dk modtager din opgavebeskrivelse, vil de påtage sig ansvaret med at finde tre autoriserede elinstallatører med tilbud på en elinstallationsrapport.

Du slipper dermed for en masse besvær, da du ikke selv skal lede efter en autoriseret og beskikket elinstallatør med tilbud på en elinstallationsrapport, men du opnår dertil flere andre gode fordele.

For det første vil de tilbud du modtager gennem 3byggetilbud.dk ofte være meget prisvenlige og fordelagtige. Det skyldes at elinstallatørerne ved, at de er i hård konkurrence med andre elinstallatører om at vinde din opgave, hvilket mange gange vil resulterer i at de sænker deres priser, og tilbyder andre gode fordele i de tilbud du vil modtage.

For det andet vil du få en entreprisegaranti med på din opgave, hvis du accepterer et tilbud på en tilstandsrapport gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien er din økonomiske sikring mod fejl og mangler på din opgave, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr, for foreninger og erhverv. Som det kan ses er der rigtig mange gode grunde til, at du skal få dine tilbud på en elinstallationsrapport på 3byggetilbud.dk.

Så nemt kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på en elinstallationsrapport:

  1. Gå ind på 3byggetilbud.dk
  2. Indsend en beskrivelse af din opgave via opgaveformularen
  3. Modtag dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage