Omkostninger ved huskøb

Omkostninger ved huskøb

Der vil i sagens natur være forbundet omkostninger ved huskøb, og da der er tale om en stor og dyr investering, så kan der være god fordel i, at kende til til hvilke omkostninger ved huskøb der findes.

Vil du derfor gerne vide mere om hvilke omkostninger ved huskøb der findes, og hvordan du kan gøre det så billigt for dig selv som muligt, så kan du med fordel læse med videre her på siden.

Her på siden finder du nemlig et overblik over de vigtigste, største, og mest almindelige omkostninger ved huskøb, og hvordan du kan opnå gode besparelse, når du skal ud og købe et nyt hus.

Udbetaling til huskøbet

Siden 2015 har det været en pligt for køberen af et hus, selv at lægge en udbetaling på 5% af købsprisen. Derfor vil der være en direkte og umiddelbart udgift forbundet med, at du skal købe dit nye hus. Du kan nemlig ikke længere nøjes med at låne alle pengene til dit huskøb.

Da pligten og kravet for udbetalingen ligger på 5% af købsprisen, vil din udgift til udbetalingen stige, alt afhængig af hvor meget dit nye hus koster. Jo dyrere dit hus er, jo mere skal du også ligge i udbetalingen.

Lån til huskøbet

I tillæg til din egen udbetaling på 5% af købsprisen, vil realkreditinstituttet og banken være dem, der står for at finansiere resten af købsprisen. Det gør de ved at yde lån til køber, hvor realkreditinstituttet står for at yde lån 85% af købsprisen, og banken står for at yde lån til de resterende 15% af købsprisen.

Du er dog ikke begrænset af din udbetaling på 5%. Det vil sige, at du sagtens selv kan lægge en større udbetaling, der overstiger de 5%. Det kan der faktisk være rigtig gode fordele i, da dine udgifter til realkredit- og banklån, herunder renter, kan blive væsentligt lavere.

Ejerskifteforsikring

Der kan være rigtig god fordel i at du tegner en ejerskifteforsikring, for at beskytte dig mod at der viser sig skjulte fejl og mangler, efter at du har købt og fået overdraget dit nye hus.

For at tegne en ejerskifteforsikring stilles der krav om, at der udarbejdes både en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport. Udgifterne til disse skal du dog som køber ikke bekymre dig om, da der er sælgers ansvar at dække udgifterne til rapporterne.

Så snart rapporterne er blevet udarbejdet, indberettet og godkendt, bliver det muligt at tegne ejerskifteforsikringen. Der kan være stor forskel på hvad du skal betale for din ejerskifteforsikring, der kan koste fra alt mellem 10.000-100.000 kr.

Prisen vil blandt andet afhænge af størrelsen og ikke mindst tilstanden på dit købte hus. Som regel vil prisen være en del under de 100.000 kr. og vil normalvis koste mellem 10.000-50.000 kr.

Se mere om ejerskifteforsikring.

Udarbejdelse af skøde

Når du har købt dit nye hus skal du have udarbejdet et skøde på ejendommen, der har til formål at give vished og klarhed over, hvem der ejer huset. Et skøde skal du have lavet hos en advokat, der typisk vil tage omkring 2.000 kr. for at udarbejde skødet.

Tinglysning af skøde

For at stifte en gyldig rettighed over ejerskabet på dit nye hus, er det ikke nok kun at få udarbejdet et skøde. Det følger således af tinglysningsloven, at rettigheder over faste ejendomme, herunder huse, skal tinglyses før de opnår gyldighed.

En tinglysning er en registrering af din rettighed, i dette tilfælde dit skøde, som indføres i tingbogen og matrikelsystemet. Så snart din rettighed over dit nye hus er tinglyst, vil du være beskyttet mod andre utinglyste rettighedshavere.

Køberrådgivning

Har du ikke kendskab til de mange vigtige forhold ved et huskøb, herunder om omkostninger ved huskøb, så kan det være en stor fordel at få køberrådgivning.

Med en køberrådgivning kan du få den viden og ekspertise om huskøb der skal til, for at sikre at du får købt det helt rigtige hus, samtidig med at du ikke kommer til at betale mere for huset, end huset reelt set er værd.

Der er i princippet intet der forhindrer dig i at bruge den du har lyst, til at stå for din køberrådgivning. Det betaler sig dog oftest at benytte en køberrådgiver, der har en eller anden form for byggeteknisk baggrund. På den måde sikrer du dig den bedste ekspertise, i forbindelse med dit huskøb.

Vi anbefaler at du gør brug af en byggesagkyndig, der blandt andet kan hjælpe med at forstå tilstandsrapporten, rådgive om husets reelle værdi, om der vil være udgifter forbundet med huset i fremtiden, og kan også være behjælpelig med rådgivning, herunder til forsikringer, tinglysning med videre.

Ønsker du en køberrådgiver i forbindelse med dit huskøb, så kan du med fordel få tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre for at få dine tilbud er, at indsende en beskrivelse af den køberrådgivning du ønsker, og så modtager du dine tilbud indenfor tre arbejdsdage.

Det er nemt og hurtigt at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og du sparer derfor en masse tid og besvær, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde, med at finde en byggesagkyndig med tilbud på køberrådgivning.

Dertil opnår du den store fordel ved de tilbud du modtager, at de ofte vil være meget prisvenlige. Det skyldes den store konkurrence der er mellem de tre byggesagkyndige, der kæmper om at vinde din opgave. Af den grund vil de byggesagkyndig sænke deres priser, og tilbyde andre gode fordele på din køberrådgivning.

Lever din køberrådgivning ikke op til dine forventninger og det aftalte, så vil du derudover være økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti. Entreprisegarantien dækker således i tilfælde af fejl og mangler, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du tre gratis og uforpligtende tilbud på køberrådgivning:

  1. Tag til 3byggetilbud.dk
  2. Benyt den gratis opgaveformular
  3. Indsend en beskrivelse af den køberrådgivning du ønsker
  4. Modtage tre uforpligtende tilbud på køberrådgivning på kun tre dage
  5. Vælg det bedste tilbud og kom i gang med din køberrådgivning med det samme