Hvad er en tilstandsrapport

Hvad er en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en rapport over en fast ejendoms tilstand, og hvor der vil fremgå oplysninger, om væsentlige og værdiforringende fejl og mangler på ejendommen.

En tilstandsrapport er derfor særligt anvendeligt ved køb og salg af fast ejendom, hvor tilstandsrapporten kan give overblik over, hvad det er sælger og køber reelt set forhandler om, og om der er forhold ved ejendommens tilstand, der bør gøres gældende i den endelige værdisætning af ejendommen.

Vil du gerne vide mere om en tilstandsrapport, herunder hvad du kan bruge den til, og hvad den koster, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du får en masse brugbar viden og information om tilstandsrapporter.

Ønsker du et tilbud på en tilstandsrapport, så vil det være nødvendigt at få et tilbud af en byggesagkyndig. Du finder nemmest og hurtigst et tilbud på en tilstandsrapport og byggesagkyndig, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. På 3byggetilbud.dk får du nemlig hele tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport af en byggesagkyndig.

Hvad koster en tilstandsrapport

En tilstandsrapport koster alt mellem 4.000-12.000 kr. inklusiv moms. At der kan være så stor forskel på, hvad en tilstandsrapport koster, afhænger blandt andet af husets størrelse, alder og generelle tilstand.

For at få din tilstandsrapport så billigt så muligt, så bør du først og fremmest vælge en byggesagkyndig i dit lokalområde, da der på den måde ikke vil være merudgifter forbundet med, at den byggesagkyndige har en lang rejse i forbindelse med opgaven.

Skal du bruge din tilstandsrapport i forbindelse med en ejerskifteforsikring, hvor der tillige er krav om at der udarbejdes en elinstallationsrapport, så kan du mange gange få et samlet tilbud på rapporterne, som er væsentligt billigere end prisen på kun en tilstandsrapport.

På 3byggetilbud.dk kan du både få et tilbud på en tilstandsrapport, af en byggesagkyndig i dit lokalområde, samtidig med at 3byggetilbud.dk vil sørge for, at de finder byggesagkyndig med tilbud på en tilstandsrapport i dit lokalområde. Bedst af alt så får du det hele ganske gratis og uforpligtende.

Hvad er en byggesagkyndig

For at kunne få udarbejdet en gyldig tilstandsrapport, så vil det være nødvendigt at få tilstandsrapporten udarbejdet af en byggesagkyndig. Det er dog ikke alle og enhver der kan være bygningssagkyndige, da det først og fremmest kræver en godkendelse og beskikkelse af Sikkerhedsstyrelsen.

Det skyldes vigtigheden af at tilstandsrapporten udføres korrekt og gennemførligt, da tilstandsrapporten har indflydelse på en stor og vigtigt investering som fast ejendom. Der vil derfor være krav til, at de personer der godkendes og beskikkes som byggesagkyndige, vil have stor erfaring og uddannelse inden for det byggetekniske område, og vil ofte være arkitekter, ingeniører og lignende.

Ved en gennemgang af tilstandsrapporten bør den byggesagkyndige som minimum, notere og indberette følgende forhold ved det hus der gennemgås:

  • Ødelæggelser, herunder brud, revner, råd og defekter, på tag, gulv, facader og andre bygningsdele
  • Utætheder, herunder på tag, fuger, badeværelse, afløb med mere.
  • Deformationer, herunder skævvridninger i trækonstruktioner og lignende

Se mere om byggesagkyndige.

Tilstandsrapporten er et krav ved ejerskifteforsikring

Ved køb og salg af en ejerbolig kan en tilstandsrapport være særligt afgørende, da tilstandsrapporten er et krav for, at både køber og sælger af ejerboligen kan tegne en ejerskifteforsikring.

Ejerskifteforsikringen har til formål at beskytte både køber og sælger mod, at der viser sig skjulte fejl og mangler på boligen efter salget. Med skjulte fejl og mangler henvises der til de fejl og mangler, som ikke fremgår af tilstandsrapporten.

Det er især for sælger at ejerskifteforsikringen er fordelagtigt, da det er sælger der bærer det økonomisk ansvar, i tilfælde af at der viser sig skjulte fejl og mangler på boligen. Det gør sælger i en periode på hele 10 år. Ved at tegne en ejerskifteforsikring kan sælger altså fraskrive sig dette ansvar, som sælger normalvis ville bære i en periode på 10 år efter salget.

Se mere om ejerskifteforsikring.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport

På 3byggetilbud.dk får du tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport, og alt du skal gøre er, at indsende en beskrivelse af din opgave via den gratis opgaveformular på siden, og så vil du inden for tre dage modtage dine tre uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport.

Du slipper dermed for en masse besvær, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde, og du får det tilmed helt gratis. Dertil opnår du flere andre gode fordele, når du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

For det første vil du modtage meget prisvenlige tilbud på din tilstandsrapport, hvilket skyldes at de byggesagkyndig er i hård konkurrence med andre byggesagkyndige, hvilket ofte vil føre til, at de vil sænke deres priser i de tilbud de afgiver på din tilstandsrapport.

For det andet vil du være økonomisk sikret med den medfølgende entreprisegaranti, der dækker i tilfælde af fejl og mangler på din tilstandsrapport. Entreprisegaranti er altså din økonomiske sikkerhed for, at du får leveret en tilfredsstillende og brugbar tilstandsrapport, og dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det:

  1. Det tager kun 5 minutter at indsende en opgavebeskrivelse på 3byggetilbud.dk
  2. Få dine tre gratis og uforpligtende tilbud inden for 3 arbejdsdage
  3. Accepter dit foretrukne tilbud og kom i gang med det samme