Energirapport

Energirapport

Det er lovpligtigt at du i forbindelse med salg af en fast ejendom, herunder boligejendomme, erhvervsejendomme og andre typer af bygninger, får udarbejdet et energimærke. Før at du kan få et energimærke vil det være nødvendigt, at få en energikonsulent til at udarbejde en energirapport, der herefter skal indberettes, og som vil ligge til grund for energimærkningen.

Selvom det er lovpligtigt at få udarbejdet en energirapport og få en energimærkning, så er der samtidig rigtig gode fordele ved en energimærkning, for både køber og sælger af en ejendom.

Energimærkningen giver nemlig indsigt og oplysninger om en bygnings energiforbrug, og hvor meget energiforbruget koster. Dette er afgørende for en køber, da energiforbruget, og prisen heraf, vil have indflydelse på den endelige pris på ejendommen.

For sælger giver energimærkningen samtidig mulighed for, at kunne udbedre nødvendige anbefalinger til ejendommens energimæssige tilstand, og kan på den måde sikrer sig en større salgspris. Der vil nemlig fremgå anbefalinger til forbedringer af ejendommens energimæssige tilstand, i energirapporten der ligger til grund for energimærkningen.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en energirapport og en energimærkning, herunder hvad det koster, hvem der kan udarbejde din energirapport, og hvordan du finder det bedste tilbud på en energirapport, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder alt den information du skal bruge om energirapporter og energimærkning.

Ønsker du allerede nu et tilbud på en energirapport og en energimærkning, så anbefaler vi at du får tre gratis og uforpligtende tilbud på 3byggetilbud.dk. Alt du skal gøre er at indsende en opgavebeskrivelse på siden, og så vil du modtage din tre gratis og uforpligtende tilbud inden for tre arbejdsdage.

Energirapport og energimærkning

Energirapporten og energimærkningen går hånd i hånd, da det er via energirapporten, at der udstedes en energimærkning. Det er ved at indberette energirapporten til Sekretariatet for Energieffektive Bygninger, der først skal godkende energirapporten, hvorefter der bliver udstedt et energimærke.

Det er lovpligtigt for sælger af en bygning eller ejendom at få lavet et energimærke, der har til formål at give køberen af bygningen eller ejendom indblik i, hvad energiforbruget koster. Det følger heraf at det også er en forudsætning at få lavet en energirapport, da det er energirapporten der ligger til grund, for det energimærke der senere udstedes.

Ved gennemgangen af en ejendom eller bygning vil energirapporten gives anmærkninger til, hvordan den energimæssige tilstand på ejendommen eller bygningen er. Herefter vil der gives en energimærkning, der kan anses som en slags karakter af, hvor god den energimæssige tilstand er.

Der har fra energimærkets begyndelse i 1998 været givet karakter fra G, der er den dårligste karakter, og op til A, der er den bedste karakter. Med tiden er det dog blevet nødvendigt at tilføje nye, og bedre, karakterer, da der er kommer flere nye og mere energivenlige bygningstyper på markedet. Derfor er karakterne udvidet med A2010, A2015, og med A2020 som er den bedste karakter.

Se mere om energimærkning.

Hvad er prisen på en energirapport og energimærkning

Der er opsat krav til hvor meget en energirapport og en energimærkning må koste. Afgørende for hvor høj prisen må, er hvor stor den ejendom eller bygning der skal have et energimærke er. Priserne er som følger:

  • Bygning på under 100 m2: 6.284 kr. inklusiv moms
  • Bygning på mellem 100-199 m2: 6.915 kr. inklusiv moms
  • Bygning på mellem 200-299 m2: 7.542 kr. inklusiv moms

Bemærk at ovenstående priser er maksimalpriser, og at prisen derfor kan være lavere. Ønsker du en reel pris på en energirapport og en energimærkning, så får du det nemmest ved at få et rigtigt tilbud med pris på opgaven.

Du finder nemmest og hurtigst et tilbud på en energirapport og en energimærkning på 3byggetilbud.dk, hvor du kan få hele tre gratis og uforpligtende tilbud. Det eneste du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så vil 3byggetilbud.dk inden for tre arbejdsdage, give dig tre gratis og uforpligtende tilbud på en energirapport og en energimærkning.

Hvem kan udarbejde en energirapport

Når du skal have et tilbud på en energirapport og en energimærkning, er det vigtigt at være opmærksom på, at det ikke er alle og enhver der kan udarbejde din energirapport, hvis den skal lægges til grund ved en energimærkning.

Det kræver nemlig en beskikket energikonsulent at få udarbejdet en energirapport, der skal lægges til grund ved en energimærkning. Vær dertil opmærksom på, at der er forskel på, hvilke typer opgaver energikonsulenten kan løse.

Nogle energikonsulenter vil kunne bruges på almindelige typer bygninger, herunder boligejendomme, hvis de er under 500 m2. Andre energikonsulenter vil omvendt kunne bruges, på andre typer bygninger og ejendomme, der har en størrelse på over 500m2. Undersøg derfor grundigt din energikonsulent inden du vælger.

Godt råd ved salg af fast ejendom

Skal du have solgt din ejendom og skal du i den forbindelse have udarbejdet en energirapport, så bør du samtidig se nærmere på dine muligheder med en tilstandsrapport og en elinstallationsrapport.

Disse tre rapporter vil tilsammen give et komplet indblik i en bygning eller boligs tilstand, og kan være meget fordelagtige for både sælger og køber. Dertil ved tilstands- og elinstallationsrapporter være et krav, hvis der skal tegnes ejerskifteforsikringer.

Til forskel fra energirapporter skal der ved tilstands- og elinstallationsrapporter, ikke gøres brug af en energikonsulent. Derimod er det en byggesagkyndig der udarbejder tilstandsrapporter, mens der er en elinstallatør der udarbejder elinstallationsrapporter. Fælles for dem alle er dog, at de skal være godkendt, autoriserede og beskikket.

Se mere om tilstands- og elinstallationsrapporter.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på energirapport og energimærkning

Du kan nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på en energirapport og en energimærkning, ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk til at finde din energikonsulent. Du kan nemt benytte dig af opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter du vil modtage dine tre uforpligtende tilbud på kun tre dage.

Du slipper dermed for en masse besvær, da du ikke selv skal stå for det opsøgende arbejde, med at finde en energikonsulent med et tilbud, men du opnår derudover flere andre gode fordele, når du benytter dig af 3byggetilbud.dk.

For det første vil de tilbud du vil modtage være meget prisvenlige og fordelagtige, hvilket skyldes den store konkurrence der er mellem de tre energikonsulenter, der kæmper om at vinde din opgave. Det vil ofte føre til at de sænkerne priserne, og tilbyder flere andre gode fordele i de tilbud de vil afgive.

Dertil medfølger der en entreprisegaranti på din opgave, når du accepterer et tilbud gennem 3byggetilbud.dk. Dermed er du økonomisk sikret i tilfælde af fejl og mangler på din energirapport, da entreprisegarantien dækker på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Så nemt er det at få tre gratis og uforpligtende tilbud:

  1. Indsend din opgavebeskrivelse via den gratis opgaveformular på 3byggetilbud.dk
  2. Modtag tre uforpligtende tilbud på en energirapport og energimærkning
  3. Accepter det bedste tilbud og kom i gang med det samme