Tilstandsrapport ved dødsbo

Tilstandsrapport ved dødsbo

Reglerne om en tilstandsrapport ved dødsbo afviger ikke, fra de normale regler om en tilstandsrapport ved ejerskifte i forbindelse med køb og salg. Således er tilstandsrapporten ikke lovpligtig, om end den kommer med store fordele. Dertil vil tilstandsrapporten være en forudsætning for, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring.

Tilstandsrapport ved dødsbo vil give overblik over boligens fejl og mangler, som kan bruges til få klarhed over, hvilke fejl og mangler der bør udbedres. Det kan blandt andet medvirke en større salgspris ved et senere salg.

Vil du gerne vide mere om dine muligheder med en tilstandsrapport ved dødsbo, herunder om fordele og priser, så kan du med fordel læse med videre her på siden, hvor du finder alt den information du skal bruge.

Du kan også få et tilbud på en tilstandsrapport ved dødsbo allerede nu, hvor vi anbefaler 3byggetilbud.dk til at finde en byggesagkyndig, der kan stå for at udarbejde din tilstandsrapport. På 3byggetilbud.dk får du nemlig hele tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport ved dødsbo.

Hvad koster en tilstandsrapport ved dødsbo

En tilstandsrapport koster i omegnen 4.000-12.000 kr. inklusiv moms. Prisen kan altså være meget forskellig, og afhænger ikke mindst af størrelsen, alderen og den generelle tilstand på boligen. Dertil vil der være flere andre faktorer, der i mere eller mindre grad kan påvirke prisen.

En af disse er hvor den byggesagkyndige der skal udarbejde tilstandsrapporten befinder sig, i forhold til det dødsbo hvorpå tilstandsrapporten skal udarbejdes. Har den byggesagkyndige en lang transport forbundet med opgaven, kan der hurtigt vise sig merudgifter forbundet med den længere transport, som vil kunne afspejles i den højere pris på tilstandsrapporten. Det kan derfor mange gange være en fordel, at benytte en byggesagkyndig i dit lokalområde.

Bemærk dertil at priserne er forbundet med usikkerhed, da de er et udtryk for generelle markedspriser. Vil du gerne have en reel pris på din tilstandsrapport ved dødsbo, får du det nemmest ved at få et rigtigt tilbud på din tilstandsrapport af en byggesagkyndig.

Ved at benytte 3byggetilbud.dk til at finde en byggesagkyndig, får du både et tilbud med pris på din tilstandsrapport, samtidig med at 3byggetilbud.dk, vil sørge for at finde en byggesagkyndig, der befinder sig i det lokalområde hvor du bor.

Fordelen ved en tilstandsrapport ved dødsbo

Der er flere gode fordele ved at få udarbejdet en tilstandsrapport ved dødsbo. Tilstandsrapporten vil give overblik over boligens reelle værdi, hvilket kan være afgørende i forhold til arv. Værdien på dødsboet er afgørende i forhold til det samlede dødsbo, og på hvem der ejer hvad, og ikke mindst hvor meget.

Det kan også være en stor fordel ved et eventuelt køb eller salg, da tilstandsrapporten på samme måde, vil give overblik over hvad der reelt set købes og sælges, og hvad boligens reelle værdi er. Dette er til stor fordel for både en køber og sælger.

Med en tilstandsrapport bliver det muligt for køber, at se på om der findes værdiforringende fejl og mangler på boligen, som bør gøres gældende under forhandlingerne om prisen. For sælger kan tilstandsrapporten give mulighed for, at eventuelle fejl og mangler kan udbedres inden salget, hvorved der kan opnås en højere salgspris.

Dertil vil tilstandsrapporten være en forudsætning for, at både ejeren der sælger boligen, samt for køberen, at der kan tegnes en ejerskifteforsikring. En ejerskifteforsikring er meget anbefalet, da der gennem ejerskifteforsikringen gives beskyttelse mod, at der viser sig skjulte fejl og mangler på boligen, efter at boligen er overdraget til den nye ejer.

Ved at tegne en ejerskifteforsikring bliver det muligt for både køber og sælger, at fraskrive sig ansvaret for, at der efter køb, salg og overdragelse, viser sig skjulte fejl og mangler på boligen.

Adgangen til at tegne en ejerskifteforsikring følger af huseftersynsordningen. I tillæg til en tilstandsrapport, stilles der tillige krav til, at der udarbejdes en elinstallationsrapport. Der skal altså både udarbejdes en tilstandsrapport, samt en elinstallationsrapport, hvis der skal tegnes en ejerskifteforsikring.

Se mere om huseftersynsordningen.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på tilstandsrapport ved dødsbo

Du kan nemt få tre gratis og uforpligtende tilbud på en tilstandsrapport ved dødsbo, ved at benytte opgaveformularen på 3byggetilbud.dk, og indsende en beskrivelse af din tilstandsrapport du ønsker. Herefter modtager du inden for tre dage dine tilbud.

Du sparer altså først og fremmest en masse besvær, da du ikke selv skal stå for at finde en byggesagkyndig, og du får tilmed det hele ganske gratis og uforpligtende. Dertil opnår du en masse andre gode fordele, hvor det ikke mindst er de gode tilbud, samt den medfølgende entreprisegaranti der er værd at nævne.

De gode tilbud hænger sammen med, at de byggesagkyndig der byder på din tilstandsrapport, ved at de er i hård konkurrence med andre byggesagkyndige. Det vil ofte få de byggesagkyndig til at sænke deres priser, og tilbyde andre gode fordele i de tilbud de afgiver.

Den medfølgende entreprisegaranti vil dertil beskytte dig mod, at du ikke får leveret en tilstandsrapport, der lever op til forventningerne og det aftalte. Kommer din tilstandsrapport med fejl og mangler, vil entreprisegarantien således dække på op til 35.000 kr. for private, og på op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Sådan får du dine tilbud:

  1. Gå til 3byggetilbud.dk og indsend en opgavebeskrivelse
  2. Modtage dine gratis og uforpligtende tilbud på kun tre dage
  3. Accepter det bedste tilbud